1-Neden bozulan otobüsün yolculari bizim otobüsümüze
aktarildiginda, onlara mültecilermis gibi bakariz?
2-Neden her gördügümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalisiriz? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardir?
3-Neden insanlar birbirlerine sarilinca saga-sola sallanirlar?
4-Neden ögrenciler ilkögretimin besinci sinifina kadar ögretmene 'ögretmenim' diye seslenirken, altıncı sinifta bir anda 'hocam' diye seslenmeye baslarlar?
5-Neden sinavlarda '4 yanlis bir dogruyu götürür' seklinde bir uygulama ile ögrenciler cezalandirilirlar da;'4 dogru bil, bir dogru da bizden' seklinde bir kampanya baslatilip, zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?
6-Neden insanlar kapali bir alandan yagmur yagan alana çikinca kafalarini egerler? Yagmura duyulan saygidan midir, yoksa ondan tirstigimiz için midir?
7-Neden ! dükkanini kapatip giden esnaf, kapiya '10 dakika sonra dönücem' yazar, ne zaman gittigini nasil anlarız?
8-Televizyona çikan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün insanlarin izledigini sanirlar? Örn: Su anda 70 milyon kisi bizi izliyor...
9-Neden gözlerinden öperim denir? Insan vücudunda öpülecek daha uygunsuz bir yer var midir? Kimse kimseyi gözünden öpmüs müdür?
10-Dügünlerde neden 'Dom Dom Kursunu' ile göbek atilmaktadir.'Bir avci vurdu beni, bin avci beni yedi' gibi sözler esliginde kendinden geçen baska milletler var midir?
11-Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvancagiz gördüklerinde 'ay inanmiyorum!' derler, inanilmayacak olan nedir?
12-Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur?
13-Dolmuslardaki fiyat tarifesinde 'en kisa mesafe' neden 'indi-bindi' olarak tabir edilir? Önce inilip, sonra mi binilir? Bir terslik yok mudur?
14-Bir programi kurarken neden 'kabul ediyorum' ya da 'kabul etmiyorum' seçenekleri vardir? O ! kadar parayi bayilip bir bilgisayar programi satin aldiktan sonra 'kabul etmiyorum' seçenegini isaretleyen bir takim saf kisiler mevcut mudur?
15-Bulmacalarda boru sesinin karsiligi neden hep 'ti'dir? Bulmacalari hazirlayan arkadaslar hiç 'ti' diye ses çikaran boru görmüsler midir?
16-Ipana 7 reklamindaki kiza 'Ne zamandan beri Ipana 7 kullaniyorsun?' diye soran doktor, Ipana 7'nin yeni bir ürün oldugunu ve reklamdan sadece bir kaç gün önce piyasaya çiktigini bilmemekte midir?
17-Neden futbol takimi olan Ajax'Ayaks' diye okunur da temizlik ürünü Ajax 'Ajaks' diye okunur?
18-Neden ilanlarda 'doktordan temiz araba' diye yazilir? Hipokrat yemininde'arabami temiz kullanacagim' seklinde bir madde mi vardir?